Tableaux vibrants d’énergie de WIM ADRIAENSSENS (jusque fin février 2017)

EXPO D’ART

Tableaux vibrants d’énergie de WIM ADRIAENSSENS

 

Jusqu’a la fin de février au Restaurant LOUIS XV , Avenue du Wolvendael 44, 1180 Uccle

www.wimadriaenssens.be

WIM ADRIAENSSENS is kunstenaar /designer sedert 1991.  Hij startte zijn loopbaan als meubel –en mode-ontwerper waarbij hij sterk beinvloed werd door oa Issey Miyake en Yohji Yamamoto.

Wim schildert figuratief maar weet zijn materialen op een abstracte manier te gebruiken, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de ‘gestes’ , zoals alechinsky die toepastte: gebruik maken van de arm en het ganse lichaam om te schilderen. Wim ’s onderzoek naar materialen bracht hem bij Venetiaans terpentijn, een bijna vergeten product dat hij niet enkel als bindmiddel voor zijn pigmenten gebruikt, maar als volwaardig schilderkundig medium.

Hierdoor ontstaat een specifiek beeld van de verf en krijgen de schilderijen hun sterk energetische lading. Een energie die hij kanaliseert om verschillende emoties van het mannelijk lichaam te verbeelden.

Het gebruik van het doek ontleent Wim aan zijn voorliefde voor chinees penseelschilderen en chinese kalligrafie:  delen van het doek worden wit gelaten. Het principe van ‘WU WEI’ komt hier duidelijk naar voren: een maximale impact met een minimum aan middelen.

Contact: www.wimadriaenssens.bewim@awa.be – 0032 478 96 10 37

 

WIM ADRIAENSSENS est un artiste/designer depuis 1991. Il a débuté comme créateur de mode et de meubles avec une forte influence des designers Japonais comme Issey Miyake et Yohji Yamamoto.

Les peintures de Wim sont figuratives, et en meme temps abstrait, a cause de sa maniere d’utiliser ses peintures et son corps, comme les ‘’gestes’’ d ‘Alechinsky. Wim a re-découvert l’utilisation de Therebentinne Venetienne, qui lui permet d’avoir un aspect lumineux et Presque ‘’aquarelliste’’.

Celui-ci donne une énergie à ses peintures qu’il canalise afin de représenter des émotions differentes du corps male.

Wim a une prédilection pour la peinture au pinceau chinois : le vide sur la toile  est très important.

Contact: www.wimadriaenssens.bewim@awa.be – 0032 478 96 10 37

 

 

 

0 réponses

Répondre

Se joindre à la discussion ?
Vous êtes libre de contribuer !

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *